Skleroterapi Yaşam Kalitesi SağlıyorOp. Dr. Cemal Aslan Created: 2023-07-08 20:16:51
View Count: 272

Skleroterapi Yaşam Kalitesi Sağlıyor

Zamanla ortaya çıkan cilt altı varisleri, bazen insanın kendisi ile barışık olmasını engellemeye kadar gider. Ama dakikalar içerisinde bundan kurtulmanın yolu olduğunu biliyormuydunuz ?


Skleroterapi Yaşam Kalitesi Sağlıyor

Birçok kimseyi rahatsız eden bacaklardaki "örümcek ağı" tarzındaki cilt altı venleri (toplar damar) günümüzde modern tedaviler ile dakikalar içerisinde tedavi edilebilir. Bu damarların genellikle hastalara pek zararı yoktur, ancak kozmetik olarak insanları oldukça rahatsız eder. Bazı daha kalın çaplı varisler ise ağrı yapabilmektedir. Skleroterapi ile bu tarzdaki örümcek damarlar ve cilt altı varisleri nazik dokunuşlar ile ve iz bırakmadan giderilebilir.

İki skleroterapi prosedürü mvcuttur, sıvı ve köpük skleroterapisi. Her ikisi arasında temel bir ayrım yapılır. Hangi tedavi şeklinin kullanılacağı Doktor tarafından muayene esnasında belirlenir ve mevcut "örümcek damarların" boyutuna ve konumuna bağlıdır. Çapları daha kalınca olan damarlar ise köpük tedavisi ile yok edilebilmektedir. Birçok hasta bu tedaviler sonrası, ağrılarının geçtiğini söylemektedir.

Her iki skleroterapi prosedüründe de prensip aynıdır: hastalıklı damarlara milimetrik ince iğnelerle girilir. Ardından, "intima" olarak adlandırılan iç damar duvarını tahriş eden bir sklerozan sıvı madde enjekte edilir. Tedavi edilen damarlar içeriden birbirine yapışır, kapanır ve birkaç hafta içinde vücut tarafından yok edilirler.




This post has been written by Op. Dr. Cemal Aslan and viewed 272 times.


Comments

Loading...